za23102021

Back U bevindt zich hier: Start > Nieuws > Online individuele opleidingen voor leden van NB’80 Clubs

Online individuele opleidingen voor leden van NB’80 Clubs

Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus en de extra maatregelen van het kabinet om ons te beschermen, ziet het leven er ineens heel anders uit.

Het brengt onzekerheden met zich mee en het zorgt voor toenemende vrije tijd die de meesten van ons voornamelijk binnenshuis moeten zien door te komen.Henk

Dat zou een belemmering kunnen zijn maar dat hoeft natuurlijk niet. Het biedt ook perspectieven. Het is mede om die reden dat het bestuur van de NOVA-regio NB’80 het besluit heeft genomen haar leden een digitaal filmtrainingsprogramma aan te bieden wat door hen naar eigen inzicht, binnenshuis en per maand, kan worden uitgevoerd. Henk van de Meeberg zal deze online training begeleiden.

Het complete traject betreft een gedigitaliseerde versie van het al ruim tien jaar bestaande 5‑stappen filmtrainingsprogramma. Dit programma is de afgelopen jaren al met veel plezier uitgevoerd voor leden van de regio’s ZH’12, NB’80 en ZEEVA Zeeland.

Het regio bestuur van NB’80 is van mening dat haar leden daarmee hun niveau kunnen opwaarderen en wil tegelijkertijd een positieve draai geeft aan de gevolgen van de genomen maatregelen en het daaraan verbonden verplichte thuiszitten.

Het plan is bestemd voor amateur-filmmakers die de ambitie hebben om hun films op een hoger niveau te brengen door het verplichte thuiszitten positief te benutten.

Om dat te bereiken ontvangen ze per mail en/of via WeTransfer informatie waarop ze binnen een bepaalde periode moeten reageren. Dat kan zijn door het beantwoorden van vragen en/of het uitvoeren van opdrachten. Het contact met de docent is één op één en er zijn mogelijkheden om over de opdrachten met elkaar te communiceren.                                 

Deelnemers moeten er rekening mee moeten houden dat ze ongeveer 8-dagdelen per trainingsstap nodig zullen hebben. Verder moeten ze beschikken over voldoende zin, tijd, internet, Microsoft PowerPoint, computer, filmcamera, montageprogramma en de kennis om daarmee om te gaan.

Om moeilijkheden bij het uitwerken van de opdrachten zoveel mogelijk te voorkomen is het advies is om de verschillende stappen direct na elkaar te volgen. De planning is het uitvoeren van stap 2 in april, stap 3 in mei en stap 4 in juni 2020. Wie eerder aan de één van de trainingen heeft meegedaan kan die betreffende stap overslaan.
De inhoud van stap 2 vind je hier.             

De filmtrainingen zullen worden gegeven en begeleid door Henk van de Meeberg.
Inschrijven kan per direct door een email te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De kosten per trainingsstap zijn € 25,00.