wo17082022

Back U bevindt zich hier: Start > Aangesloten clubs > ERSA (Roosendaal)

ERSA (Roosendaal)

ERSA

Clubcontacten

Selecteer een contactpersoon::

Contactpersoon

Hans Lips

Adres:
Roosendaal
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
0165 - 521 211

Overige gegevens

Overige gegevens:

logo ersa

ERSA (Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs) is een hobbyclub gericht op beeldtaal in de ruimste zin. De club is in 1952 opgericht en draagt vanaf het begin deze naam, vandaar dat het begrip “Smalfilm” in de afkorting ruim vertaald dient te worden in “Beeldtaal”.

De media waarmee de beeldtaal gestalte krijgt zijn film en digitale fotopresentatie (slideshows van beeld en geluid). Beide uitvoeringsvormen zijn veelal themagericht.

Het kennis niveau is verschillend, sommige leden specialiseren zich op onderdelen. Dit maakt kennisoverdracht mogelijk. Ook leden met de meest eenvoudige apparatuur kunnen zich bij ERSA uitleven. Allen zijn van harte welkom in ons clubhome in Roosendaal. De vaste clubavond is op dinsdag. Eenmaal per twee weken is er een thema avond, waarbij specialisten een onderwerp behandelen. Dit thema kan te maken hebben met apparatuur maar ook met beeldtaal. Ook worden er regelmatig workshops gehouden waarbij de leden zelf met hun eigen apparatuur aan de gang gaan.

Op de tussenliggende  dinsdagavonden  kunnen onderling ervaringen uitgewisseld worden of andere individuele zaken besproken worden, dit alles in een ontspannen en gezellige sfeer.

Op enkele maandagavonden van de maand worden er vraagstukken behandeld die betrekking hebben op specifieke computer montage programma's.

Hoewel wij geen behoefte hebben aan felle competitie, houden wij op gezette tijden clubwedstrijden. Hierbij vertonen leden hun producties, die door deskundige collega's worden beoordeeld. Daarnaast zijn er tal van thema festivals waar producten getoond kunnen worden passend binnen de kaders van het betreffende thema.

Gedragsregel één in de club is het WIJ gevoel. Alle zaken die behoren bij het wel en wee van een dergelijke club in die omvang worden door deze houding opgepakt en uitgevoerd. Ambitie en actief met de hobby bezig zijn, zijn eveneens kenmerken van de meeste leden.