za23102021

Back U bevindt zich hier: Start > Aangesloten clubs > Videofilmclub LAS`79 (Waalwijk e.o.)

Videofilmclub LAS`79 (Waalwijk e.o.)

Videofilmclub LAS`79

Clubcontacten

Selecteer een contactpersoon::

Contactpersoon

Paul van Erve

Adres:
Kaatsheuvel / Waalwijk
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overige gegevens

Overige gegevens:

logo_las

Wij zijn de Langstraatse Amateur Smalfilm- en Videoclub LAS'79.

Onze videofilmclub is landelijk gezien een middelgrote club met als thuishaven Kaatsheuvel in Noord- Brabant. Wij vormen samen een vriendengroep en beleven veel plezier met onze hobby.

Gedurende het seizoen organiseren we iedere veertien dagen een clubavond waarvan het programma voor alle data gepubliceerd is, maar dat regelmatig aangepast wordt. Kijk daarom voor de juiste informatie op deze website.

Deze clubavonden hebben een algemeen karakter waarbij ieder lid, beginner of gevorderde, aan bod komt. Tijdens deze avonden worden videofilms van leden en andere amateurfilmers vertoond en desgewenst ook besproken. Dit betreft zowel reisfilms, speelfilms, documentaires als reportages.

Daarnaast zijn er lezingen door sprekers over een aspect van het film maken en komen collega videoclubs hun films vertonen.

Tussendoor zijn er onregelmatig (techniek) avonden waarop praktische zaken worden geoefend zoals het goed afstellen van de camera en het maken van een (korte) speelfilm, documentaire of animatie en het in praktijk brengen van het geleerde met behulp van software pakketten op PC. We houden ook de snelle ontwikkelingen in de Audio-Visuele wereld goed in de gaten.

Maar de belangrijkste steekwoorden voor onze clubavonden zijn toch “gezelligheid”, “uitwisseling van ervaringen”, “hulp van leden aan leden” en “afspraken in het kader van gezamenlijk te maken filmproducties”.

Het doen en laten van onze club is gebaseerd op drie gedachten:
1. Samen staan we sterker, zijn er meer helpende handen en is er meer apparatuur.
2. Samen bereiken we meer; twee weten meer dan één; samen hebben we meer ervaringen en halen meer uit onze hobby.
3. Samen filmen is wel zo gezellig.