wo17082022

Back U bevindt zich hier: Start > Aangesloten clubs > Videogroep "FAK-LUMEN" (Goirle)

Videogroep "FAK-LUMEN" (Goirle)

VIDEOGROEP "FAK LUMEN"

Clubcontacten

Selecteer een contactpersoon::

Contactpersoon

Peter Freling

Adres:
Goirle
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
013 - 507 9430

Overige gegevens

Overige gegevens:

logo_faklumen

Wie zijn en wat is Foto Amateur Klub Lumen?

Lumen betekent ‘licht’, en om te kunnen zien heb je licht nodig. Zolang er mensen zijn, hebben ze getracht beelden vast te leggen. Op rotsen gekrast, met potlood en penseel, of met foto- en filmcamera’s en video.

Foto- en videograferen is leuk; leden van Lumen maken er al bijna veertig jaar hun hobby van. Het plezier wordt nog groter wanneer mensen in je omgeving de foto’s mooi vinden, je video’s veelzeggend.

Foto- en videografie gebeurt tegenwoordig digitaal. Het is heel eenvoudig om over digitale beelden te beschikken. Je hebt een digitale fotocamera, of je hebt allerlei herinneringen op een digitale bandje in de videocamera.

Een van de charmes van de moderne digitale video- en fotografie is dat je beelden op de computer kunt bewerken. Storende stukjes op de foto werk je in een tel weg, verkeerde of te lange stukken haal je in een oogwenk uit je video.

Het bewerken van foto- en videobeelden is niet moeilijk; het is te leren.

FAK Lumen werd op 30 april 1972 te Goirle opgericht met als doel: het bevorderen van amateur-fotografie in verenigingsverband om zodoende tot betere resultaten te komen. Sinds jaren heeft Lumen ook een kleine maar zeer actieve videoafdeling. Lumen telt in totaal ongeveer vijfenveertig leden. De vereniging tracht haar doel te bereiken door het organiseren en begeleiden van clubavonden, die bestaan uit instructies, werkavonden en lezingen. De vereniging werkt vaak samen met fotoclubs uit de omgeving. Regelmatig ontvangt Lumen sprekers en clubs, organiseert symposia, wedstrijden en tentoonstellingen. Lumen werkt ook samen met andere disciplines in Goirle e.o., zoals de harmonie, de muziekschool, dichters, het heem, de R.-K.-Kerk, het gilde, toneelverenigingen en zorginstellingen.