wo17082022

Back U bevindt zich hier: Start > Opleidingen

Opleidingen

Op verzoek van de videoclubs, aangesloten bij NB'80, is de werkgroep Opleidingen NB'80 in 2006 samengesteld en direct begonnen een uitgebreid pakket cursussen te ontwikkelen voor alle niveau’s. Doel is het verhogen van de kennis en vaardigheden van de individuele leden.

De werkgroep Opleidingen NB’80 bestaat momenteel uit de volgende personen:

-        Joop Neefs van SHOT’71 uit Berlicum,
-        Arie Woort van Video Club Schijndel,
-        Henny Geerdink van videoclub Kempenfilm.

Tevens wordt er een beroep gedaan op ervaren filmers die mee willen helpen bij het samenstellen, schrijven of aanvullen van de cursussen, het maken van demo filmpjes en als docent kennis van onze hobby over te dragen.

Download hier het volledige opleidingenoverzicht van NB'80.

 

De basiscursus wordt door de bij NB'80 aangesloten videoclubs zelf gegeven


De doelstelling van deze cursus is om de cursisten inzicht te geven in alle relevante facetten van de filmische vormgeving.
Deze cursus sluit naadloos aan op de basiscursus die door de videoclubs zelf aan hun leden kunnen worden gegeven.
Het benodigde lesmateriaal hiervoor is in het bezit van iedere bij NB'80 aangesloten videoclub.
Na deze cursus inhoudelijk in november 2010 aan een kritische blik te hebben onderworpen, hebben enkele docenten en de werkgroep Opleidingen besloten de cursus te verdelen in 4 goed werkbare modules.

De doelstelling van deze cursus is om de cursisten inzicht te geven in de drie peilers van een film (Strekking/Inhoud, Verhaalstructuur en Filmische Vormgeving). 
De meest gangbare filmgenres komen aan de orde.


De doelstelling van deze cursus is om de cursisten alle mogelijke diepgang in de drie peilers van de film te geven, aangevuld met vaardigheden voor het analyseren en terugkoppelen van deze analyse aan clubleden.
Deze cursus is uitsluitend voor een specifieke doelgroep bestemd.
De doelstelling voor deze cursus is om de cursisten voldoende “gereedschappen” aan te reiken die, met een noodzakelijke dosis ervaring, aansluiting vindt bij de landelijke jurycursus van de NOVA. 
Na de cursus dienen de clubbesturen per cursist een ervaringspad uit te stippellen waar een regelmatige evaluatie onderdeel van uitmaakt.
Na deze opleiding kan men jureren voor wedstrijden waarvan niet is voorgeschreven dat alle juryleden door de NOVA geaccordeerd hoeven te zijn 
(o.a. clubwedstrijden, podiumfestival en mottofestival).
Ook kan men besluiten hierna de NOVA jury opleiding te gaan volgen voor NOVA geaccordeerd jurylid.

Wanneer deze opleiding opnieuw wordt gegeven is op dit moment niet bekend. 
Als je hiervoor in principe belangstelling hebt laat dit aan Jan Appels (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) weten.

Bij voldoende belangstelling kunnen we de prioriteit bepalen.
Ook hier geldt dat de werkgroep Opleidingen van NB'80 u op de hoogte houdt van eventuele ontwikkelingen.

De cursus scenarioschrijven is bedoeld voor beginners en meer ervaren mensen op het gebied van het schrijven van een scenario voor een speelfilm.
Docente is Sytske Kok uit Amsterdam, die enkele jaren geleden als “scriptdokter” heeft meegewerkt aan het Brabantse Speelfilm Gala.
Zij geeft les aan de Schrijversvakschool en heeft een aantal scenario’s voor speelfilms op haar naam staan.


Deze cursus beslaat 8 zaterdagochtenden van elk drie lesuren en wordt georganiseerd met steeds een “vrije” zaterdag tussen de lesochtenden in.
Dat betekent  dat de deelnemers rekening moeten houden met per keer een tussentijdse schrijfopdracht.
De cursus vergt dus meer tijd dan alleen het lesbezoek!