do16072020

Back U bevindt zich hier: Start > Opleidingen > Scenario Schrijven

Scenario Schrijven

Cursus Scenario Schrijven

Inhoudelijk komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is drama?
  • Standaard lay-out van een scenario
  • 3 acte / 8 sequentiestructuur (hoe structureer je een verhaal, welke dramatische sleutelmomenten heeft een verhaal nodig?
  • Hoe verwerk je over te brengen informatie over plot en karakter op een dramatisch visuele manier?
  • Welke middelen heb je om een verhaal / scène spannender te maken?
  • Hoe zet je de “arena” (locatie, milieu, periode) en elementen als props en geluidsbeeld in je verhaal meer eenheid en drama te geven?
  • Hoe bouw je een scène op?
  • Hoe gebruik je dialoog?


Waar: Kunstbalie, Tilburg
Wanneer: Nog niet gepland


De inschrijving voor deze cursus is reeds gesloten.

 

 


Sytske Kok

Scenarioschrijver / Regisseur

In de zomer van 1996 studeerde Sytske Kok af aan de Nederlandse Filmacademie in de richtingen scenario, regie en montage. Haar gedeeltelijk in Hongarije opgenomen afstudeerfilm "Weg" werd zeer positief ontvangen in de pers.

Na haar studie regisseerde zij verschillende opdrachtfilms, uiteenlopend van documentaireconcepten tot fictie en ook animatie. Twee van deze producties werden genomineerd voor de SAM Talent Award, een prijs voor aanstormend talent.

In 1998 werd zij toegelaten op het Binger Filmlab, waar zij in de zomer van 1999 haar opleiding als scenarioschrijver en regisseur afrondde.

In 2002 deed zij de regie voor de NPS Kort! Film "De Chinese muur" geschreven door Rosan Dieho. De film werd genomineerd voor een gouden kalf en won internationaal meerdere prijzen waaronder de "Special-jury prize" en de "Press-prize" op het festival van Clermont-Ferrand.

In 2003 schreef Sytske het scenario en deed de regie van de single play "Impasse" onderdeel van de KRO Enneagram serie.

In 2004 regisseerde ze een tweede korte film naar een scenario van Rosan Dieho "Morgenster" en de korte jeugdfilm "Zolderkoningin" voor KRO Zappelin naar een scenario van Mylene Gordinou de Gouberville.

Daarnaast gaf zij meerdere workshops in het amateur circuit (waaronder in 2005 het speelfilm project voor NB`80) en geeft zij les op de Schrijversvakschool.

Momenteel rondt zij een scenario af op basis van het boek "De reis van de lege flessen" van Kader Abdolah voor regisseur Karim Traidia en ontwikkelt zij een scenario naar een eigen idee getiteld "Zusters" dat bij producent IDTV is ondergebracht.

Voor de Italiaans-Nederlandse regisseur Stefano Odoardi heeft zij het speelfilmscenario "Thomas" en het Single play scenario "Tunnelvisie" in ontwikkeling.

Daarnaast is zij als regisseur betrokken bij de ontwikkeling van een tweetal projecten.

Eén naar een scenario van Jacqueline Epskamp en de ander opnieuw naar een scenario van Rosan Dieho.

Van januari t/m mei 2010 gaf zij een cursus scenarioschrijven aan 12 leden van aangesloten videoclubs van NB`80.

De werkgroep Opleidingen NB`80 wenst u nu al vast een hele fijne cursus toe.