wo17082022

Back U bevindt zich hier: Start > Opleidingen > Gevorderden

Gevorderden

NB’80 cursus “Filmen voor gevorderden”

Er is nog geen besluit genomen of deze cursus in 2016  ingepland gaat worden

Ook niet-leden van de NB80 kunnen deelnemen aan deze cursus.

De doelstelling van deze cursus is om de cursisten inzicht te geven in alle relevante facetten van de filmische vormgeving.

Deze cursus sluit naadloos aan op de basiscursus die door de videoclubs zelf aan hun leden kan worden gegeven.

Het benodigde lesmateriaal hiervoor is in het bezit van iedere bij NB'80 aangesloten videoclub

De cursus is opgedeeld in 3 goed werkbare modules. Men kan per module inschrijven, het is dus niet verplicht alle drie de modules te volgen.

Deze modules zijn:

1. Cameravoering. 

Dagdeel 1:

De drie pijlers va de film, Filmische vormgeving, Camerabewegingen en standpunten, De aandacht van het publiek sturen, Beeldcompositie. Op deze avond krijgt u huiswerk mee.

Dagdeel 2:

Decoupage, Opname methodes bij speelfilms, Betrekkingsaspect, Esthablising, Continuïteit, Lenzen en hun functies, Belichting

Dagdeel 3:

Bekijken en evalueren van het huiswerk

2. Audio. 

Dagdeel 1:

De belangrijkste functies van het geluid. Wat is geluid: basisbegrippen als volume en toonhoogte. Geluid in de praktijk:akoestiek en geluidverdeling. De combinatie van beeld en geluid (live-en achtergrondgeluid, muziek en voice-over), De voice-over. Microfoons: soorten microfoons en hun karakteristieken.

Dagdeel 2:

In deze avond gaan we aan de hand van fragmenten uit professionele en toepasselijke amateurfilms de werking van de muziek duidelijk krijgen. Welke rol speelt de muziek in het betreffende fragment. Op welk moment moet de muziek al betrokken worden in het ontstaan van de film.

3. Digitale Media.

Dagdeel 1 en dagdeel 2.

Standard Definition/High Definition. Het PAL syseem, HDV/AVCHD formaat.Interlaced/Pogressief. In camcorder: DV/HDV-band, harde- schijf, flash geheugen. Van camcorder naar montagesysteem: USB Firewire, geheugenkaarten. Basisvereisten computer. Vereisten van de computerconfiguratie i.v.m. montage. Keuze montage prgramma. Van montagesysteem naar DVD Blu-Ray,externe harde schijf, USB stick, camcorder. Soorten DVD's en Blu-Rays Extensies van videobestanden. Social Media,up-en downloaden van video.You Tube. Mediaplayer. Kabelverbindingen (HDMI,DVI,Component,Composiet,Video, VGA,SATA). Wat is en kan een mediaplayer

Voordat de cursus in deze nieuwe opzet voor het eerst in 2011 werd gehouden bleek in de praktijk al spoedig dat nagenoeg alle cursisten zich voor alle modules hadden ingeschreven.

Het voordeel hiervan is dat u een complete cursus volgt waarna u eventueel naadloos de cursus "Beeldexpressie" kunt volgen.

Maar aan u is uiteraard de keuze.

Let op!

De cursus behandelt uitsluitend de theorie van de modules.

De cursist(e) hoeft dus geen videocamera mee naar de lessen te nemen maar er wordt wel van hem of haar verwacht dat hij / zij het geleerde zelf in de praktijk brengt.

Niveau.

Basiscursus van NB'80 moet de cursist(e) bij zijn of haar videoclub hebben gevolgd.

Locatie.

De locatie waar de lessen worden gegeven is meestal: Kunstbalie, Ringbaan Oost 8 - 17 in Tilburg

Inschrijven voor deze cursus.

Als u deze cursus wilt volgen moet u zich aanmelden bij het secretariaat van de videoclub waarvan u lid bent.

De secretariaten van deze videoclubs melden vervolgens de aangemelde deelnemers aan bij de werkgroep Opleidingen, direct nadat de uiterste inschrijfdatum is verstreken.

Dit kan uitsluitend via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het verzoek aan de secretariaten is om de NAW-gegevens, telefoonnummer(s) en e-mailadressen van de toekomstige cursisten op te geven

Niet-NB80 leden kunnen zich rechtstreeks opgeven via hetzelfde E-mail adres  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betaling van het cursusgeld.

Degene die zich heeft aangemeld via het secretariaat van zijn of haar videoclub dient het cursusgeld te voldoen aan de penningmeester van diezelfde videoclub.

Nadat de aanmeldingsdatum is verstreken is het totaal aantal cursisten per videoclub bekend.

Bij het doorgaan van de cursus stuurt de penningmeester van NB'80 een factuur naar de penningmeester van de betreffende videoclub.

De penningmeester van de videoclub zorgt dan, na ontvangst hiervan, per omgaande voor de betaling van het totale cursusgeld aan de penningmeester van NB'80.

Het cursusgeld dient te worden gestort op banknummer NL47INGB0000179012 t.n.v. NB'80, Breda o.v.v. cursus Filmen voor gevorderden en de betreffende module(s)

Niet-NB80 leden krijgen bij het doorgaan van de cursus bericht en kunnen het cursusgeld overmaken aan de Penningmeester van NB80 op geoemd bankrekeningnummer o.v.v.cursus Filmen voor gevorderden en de betreffende module(s).

Met vriendelijke groet van Henny Geerdink , namens de werkgroep Opleidingen NB’80.

aangepast 26-02-2016